Where Great Technical Career Begin

Where Great Technical Career Begin

Utama
Pautan Pantas
 Library collection searchingNewspaper cutting collection UTeM special collectionOnline database out campus access/exam paper collectionInter library LoanPlagarism checker
 
Tahniah Kepada Kumpulan KIK [MOLIA]
 
Salam Maal Hijrah

Perpustakaan akan ditutup pada hari Sabtu dan Ahad (2 & 3 Oktober).
 
  • UTeM Library
  • UTeM Library
  • UTeM Library
  • UTeM Library
  • UTeM Library
  • UTeM Library
  • UTeM Library
  • UTeM Library
  • UTeM Library

Pengumuman Terkini

Akses Pangkalan Data IEEE Xplore
Pihak perpustakaan ada menerima aduan berhubung kegagalan mengakses pangkalan data IEEE Xplore. Dinasihatkan supaya pengguna menggunakan web browser google chrome untuk melayari pangkalan data IEEE Xplore. Pastikan terdapat nama Institusi – Universiti Teknikal Malaysia Melaka pada bahagian atas laman web IEEEXplore.
 
Jadual terkini PPP
Jadual terkini bagi Program Pendidikan Pengguna (PPP) boleh didapati di portal perpustakaan UTeM pada pautan PPP. Bagi pengguna perpustakaan yang ingin memohon mengadakan program ini (atas permintaan/mengikut kesesuaian masa sendiri)bolehlah menghubungi Pn. Norshahila di talian 06-3316834.
 
Peminjaman iPad
Kami dengan berbesar hati memaklumkan bahawa para pengguna kini boleh meminjam iPad secara percuma untuk digunakan didalam Perpustakaan. Untuk maklumat lanjut, klik disini.
 
UTeM Library Mobile
Sukacita dimaklumkan bahawa portal kami sekarang mempunyai versi mobile. Ia boleh diakses dari URL yang sama http://library.utem.edu.my/ dan akan dipaparkan dalam versi mobile bergantung kepada peranti anda.
 
Sistem Pembekalan Penerbitan
Perpustakaan Universiti Teknikal Malaysia Melaka menyediakan perkhidmatan penghantaran dokumen dimana artikel jurnal atau buku yang TIDAK terdapat didalam koleksi Perpustakaan akan diperolehi dari sumber luar (19 IPTA & 5 IPTS terpilih). Semua permohonan hendaklah dihantar ke Alamat emel ini telah dilindungi dari spam bots, anda perlukan benarkan Javascript untuk melihatnya atau melalui borang yang terdapat di Meja Penasihat Pengguna. Maklumat lanjut hubungi 06-3316834. 
 
SuperSaas

Supersaas merupakan satu sistem tempahan bilik dan ruang perpustakaan secara atas talian yang boleh digunakan oleh pengguna perpustakaan. Buat permulaan, sistem ini hanya dihadkan kepada 45 orang pengguna terawal sahaja yang ingin melakukan tempahan bilik melalui sistem ini.  Pengguna boleh mendaftar secara atas talian dengan menggunakan emel UTeM sahaja atau terus datang ke kaunter Media untuk tujuan pendaftaran. Sebarang pertanyaan bolehlah merujuk kepada Encik Mohamad Rashid bin Jantan di talian 06-3316832 atau emel ke Alamat emel ini telah dilindungi dari spam bots, anda perlukan benarkan Javascript untuk melihatnya

 
 
Joomla Templates by Joomlashack